Gezonder ‘roken’ met een Elektrische sigaret

Elektrische sigaretten zijn afgelopen tijd veel in het nieuws geweest en hebben mede daardoor veel bekendheid gekregen. Dit artikel gaat verder in op wat een elektrische sigaret eigenlijk is en wat de voordelen zijn.

Wat is een elektrische sigaret?
Wat gewone sigaretten zijn weet vrijwel iedereen, een elektrische sigaret geeft mensen het idee dat zij een gewone sigaret aan het roken zijn. Echter dan alleen zonder de schadelijke stoffen. Elektrische sigaretten zijn dus gezonder dan normale sigaretten. Niet alleen voor de roker zelf maar ook voor de omgeving. Onderzoek wijst zelfs uit dat de elektrische sigaret tot 95% minder schadelijk kan zijn.

Een elektrische sigaret bestaat ui een batterij, een vloeistof tank en een verdamper. De verdamper is in de meeste gevallen een lont met daar omheen een gloeidraad. De vloeistof uit het tankje wordt opgenomen door de lont. Hierdoor verdampt de vloeistof en op deze manier kan er gerookt worden.

Waarom een elektrische sigaret roken?
Veel nicotineverslaafden zouden graag willen stoppen. Voor veel is dit echter niet of bijna niet haalbaar. Door over te stappen op een elektrische sigaret kan het stoppen gemakkelijker worden en gaat de gezondheid er toch op vooruit. Daarnaast is het roken door middel van een elektrische sigaret een stuk goedkoper dan de traditionele sigaret. Waar traditionele sigaretten het geur- en smaakvermogen aantasten geldt dit niet voor elektrische sigaretten. Door deze te gaan roken gaat de conditie er op vooruit en kan het zelfs een middel zijn om helemaal te stoppen met het roken.

Bekijk deze website voor meer informatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *